Contact us

U kan ons contacteren via het contactformulier rechts. 
Utilisez le formulaire ci-contre pour nous contacter.

Please use the contact form to the right to contact us.

Bois-le-Comte 1
6823 Villers-devant-Orval
Belgium

003261329920

A centre with spirit. A centre with a heart. A centre in full nature

Dieren

 

Op Bois-le-Comte wonen een border collie (Guapo genaamd), paarden, eenden en een heleboel katten. (Die mogen niet binnen.)

Onze paarden staan het hele jaar door buiten en ze leven hoofdzakelijk op gras en wat hooi.We vinden het heerlijk om met hen te gaan rijden in de bossen. Geen van de paarden heeft hoefijzers en we rijden ze zonder bit.

Soms vragen gasten ons of ze ook op onze paarden kunnen rijden. Dat is helaas niet mogelijk: we zijn hiervoor niet verzekerd (kinderen onder de 12 mogen trouwens volgens de wet niet paardrijden op de openbare weg). Bovendien hebben we zelf ervaren dat bitloos buiten rijden veel prettiger en eenvoudiger wordt met een consequente aanpak én een goede band met je paard, en daarvoor heb je tijd samen nodig.

Op 20 kilometer van bij ons is wel een leuke plek waar je mooie buitenritten te paard kan maken. (Zeker vooraf telefonisch reserveren! > Relais équestre des Récolets.)

Ook een echte aanrader voor paardenliefhebbers: regelmatig organiseren we met onze paarden een Horse Power vijfdaagse in samenwerking met de mensen van Terra Natura. We hebben zelf de eerste editie meegedaan (en lopen nog altijd graag mee) en we vinden dit fantastische workshops!!