Contact us

U kan ons contacteren via het contactformulier rechts. 
Utilisez le formulaire ci-contre pour nous contacter.

Please use the contact form to the right to contact us.

Bois-le-Comte 1
6823 Villers-devant-Orval
Belgium

003261329920

A centre with spirit. A centre with a heart. A centre in full nature

Hoe het begon

Veel mensen vragen ons hoe wij deze plek gevonden hebben. Meestal antwoordt Luc dan: "Wij hebben deze plek niet gevonden, deze plek heeft ons gevonden". Het was toeval, ons toegevallen. Eind augustus 1996 vertelden twee mensen, elk uit een totaal andere hoek, ons dat er een mooie hoeve te koop stond in Orval en "of dit niet iets voor Oost West Centrum was". Oost West Centrum is de vormingsorganisatie waarbinnen wij (Luc en Lieve) al heel lang werken. OWC organiseert cursussen rond natuurlijk leven en persoonlijke groei. We zochten eigenlijk al lang een plek in de natuur voor onze residentiële cursussen, een plek met een goed uitgeruste keuken waar we zelf konden koken, omdat we goeie kwaliteit, verse, biologische voeding belangrijk vinden.

Eigenlijk hadden wij het op dat moment veel te druk met de voorbereiding van het nieuwe cursusjaar, maar het was schitterend zomerweer, het leek ons een leuke uitstap, dus op zondag toch maar eens gaan kijken. En toen we Bois-le-Comte eenmaal gezien hadden, waren we zo onder de indruk en zo enthousiast dat we meteen zijn beginnen dromen... en rekenen en plannen. Het was een heel verhaal voordat de aankoop realiteit werd maar op 24 december 1996 was het eindelijk zover.

Wij wonen en werken hier, met veel plezier, en soms zijn wij dus het gezicht van Bois-le-Comte. Maar Bois-le-Comte is veel meer, veel groter, veel grootser dan wij alleen. Van harte dankjewel aan alle mensen die deze plek mee creëren!