Contact us

U kan ons contacteren via het contactformulier rechts. 
Utilisez le formulaire ci-contre pour nous contacter.

Please use the contact form to the right to contact us.

Bois-le-Comte 1
6823 Villers-devant-Orval
Belgium

003261329920

A centre with spirit. A centre with a heart. A centre in full nature

Wegbeschrijving & reisinfo

La Ferme du Bois-le-Comte ligt in het uiterste zuid-oosten van België, tegen de Franse grens.
Het centrum ligt centraal in Europa, op minder dan 4 à 5 uur treinen vanuit Londen, Parijs en Amsterdam.

Adres

La Ferme du Bois-le-Comte
Bois-le-Comte 1
6823 Villers-devant-Orval

Als u een adres wil ingeven in een GPS of op internet: Bois-le-Comte zit niet in elk systeem, geef 'rue des Routis Bas' in als straatnaam, Bois-le-Comte ligt in het verlengde daarvan.

Met de auto

Vanuit Brussel, Luik of Charleroi
Neem de E411 Brussel-Namen-Luxemburg, afrit 26 Neufchâteau, in Neufchâteau richting Florenville, in Florenville tot aan de markt, aan kruispunt voorbij de markt linksaf en direct rechts meedraaien richting Orval (8km). Bij het kruispunt aan de abdij in Orval rechtsaf richting Villers-devant-Orval tot in het dorp. Vanaf hier graag traag rijden a.u.b. (zo geniet u ook meer van dit prachtige stukje natuur!). In de grote bocht naar links verlaat u de hoofdweg en gaat u een paar meter rechtdoor, vlak voor het pleintje rechtsaf ong. 50 meter naar boven (café Au Cercle links, de kerk rechts van u), eerste straat linksaf, altijd rechtdoor (steeds de linkse lagergelegen weg volgen) tot het einde van de verharde weg (ongeveer 2 km). Bois-le-Comte is een grote hoeve aan de linkerkant.
Voor GPS: geef rue des Routis Bas in. Bois-le-Comte is het verlengde daarvan, dus vanaf daar gewoon rechtdoorrijden (een kleine 2 km).

Vanuit Luxemburg
Als u vanuit richting Luxemburg komt, rijdt u over Virton, dan richting Florenville. Bij het kruispunt aan de abdij in Orval linksaf; verder zie hierboven.

Vanuit andere richtingen
Wegbeschrijvingen vanuit eender welke plaats vindt u op de site van mappy.

Met het openbaar vervoer

Trein
Met de trein kan u tot Florenville (stadje op 12 km van Bois-le-Comte). 
Wellicht de goedkoopste manier om in België per trein te reizen is met een railpass (te koop in Belgische stations).
Vertrek vanuit Brussel om de 2 uur iets voor het even uur (lijn Brussel- Luxemburg); in Libramont overstappen (lijn Libramont-Virton, onmiddellijk aansluiting).

Bijvoorbeeld:
Vertrek Brussel Noord: 9:43 en verder om de 2 uren, laatste om 18:19)
Aankomst Libramont: 11:56 (laatste aansluiting naar Florenville om 21:12)
Aankomst Florenville: 12:34 (laatste trein om 22:25)

Check de uren - ook de buitenlandse - op de website van de NMBS.

Taxi
De taxichauffeur is met pensioen, er is geen taxi meer in Florenville. Er is nog wel een taxi in Carignan (Frankrijk):  taxi Dominique : 0033 6 75 17 80 02. Prijs: 30 euro van Carignan naar Bois-le-Comte in 2017 (van Florenville naar Bois-le-Comte zal duurder zijn).

Bus
In Florenville kan u de bus nemen tot in Villers-devant-Orval (lijn 24). Een kwartier later bent u in het dorp (halte lavoir, Villers-devant-Orval). Van daaruit is het nog een kleine 2 km stappen: als u zo staat dat u de hoofdingang van de kerk aan uw rechterkant hebt, neemt u de eerste straat links (omhoog), dan steeds rechtdoor, de pijltjes volgen.
In het weekend en op feestdagen rijdt er geen bus. 

maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag
Florenville station: om 12:41 (schoolvakanties: 12:29), 12:56 en 16:05 (laatste bus vanaf station)
Er vertrekt nog een bus om 16:39 vanaf de Place du Miroir, quai 2, bij het postkantoor in het centrum van Florenville (zo'n 20 minuten stappen vanaf het station). Die bus rijdt niet in schoolvakanties.

woensdag
Florenville station: 10:54 (niet in schoolvakanties), 12:28 (schoolvakanties: 12:29), 12:56, 16:05

bus terug: Villers-devant-Orval -> Florenville station
vertrek om 7:55 (schoolvakanties: 8:05), 11:39 (enkel op vrijdag) 12:44 (niet in schoolvakanties), 13:52, 16:45, 17:23 (niet op woensdag en niet in schoolvakanties), 17:43

Check de uren op de website van de TEC.

Te voet
Een mooie wandeling van ruim 10 km of 2,5 uur stappen.
Als u het stuk van Chameleux tot Bois-le-Comte nog nooit gestapt hebt, hebt u aan deze beschrijving waarschijnlijk niet genoeg. Met een stafkaart (te koop bij het bureau van toerisme op de markt in Florenville) lukt het dan wel.
Vanaf het station naar het centrum van Florenville (= linksaf), daar de markt schuin oversteken, het straatje naast Chocolats d’Edouard inslaan naar de post, van daar af de GR (rood/witte strepen) volgen. In Chameleux voorbij het cafeetje (rechts van u) en dan het pad naar links. U blijft de GR volgen, langs het riviertje, tot op een gegeven moment de weg naar rechts draait en tamelijk steil naar boven loopt: u volgt die weg naar boven (de GR wordt een smal paadje langs het water). Als u boven op de kruising aankomt, de weg recht oversteken en terug afdalen. Ongeveer 100 meter voorbij een linkse bocht verlaat u de verharde weg (die gaat rechts naar boven) en neemt u het pad rechtdoor het bos in. Dit pad altijd rechtdoor blijven volgen in de vallei. Op het einde van het pad min of meer rechtdoor (ietsje naar links) de verharde weg volgen, voorbij de bron, voorbij de vijver, en daar is Bois-le-Comte (aan de rechterkant).

Vliegtuig
U kan vliegen op de luchthaven van Brussel, Luxemburg of zelfs Charleroi. Van daaruit hebt u regelmatige treinverbindingen, telkens met overstap in Libramont (lijn Libramont-Virton).

 • Brussel: lijn Brussel-Luxemburg

 • Luxemburg: lijn Luxemburg-Brussel

 • Charleroi: lijn Charleroi-Namen, overstappen in Namen (lijn Brussel-Luxemburg) en Libramont

Voor details, zie hierboven of op de website van de NMBS.

 

 

ENKELE AFSTANDEN

 • Amsterdam: 400 km, 4 u

 • Antwerpen: 225 km, 2 u 40

 • Arlon: 45 km, 45 min

 • Brussel: 175 km, 2 u

 • Charleroi: 170 km, 2 u

 • Florenville: 12 km, 15 min

 • Frankfurt: 300 km, 3 u 45

 • Luik: 150 km, 2 u

 • Luxemburg: 70 km, 1 u

 • Namen: 120 km, 1 u 40

 • Parijs: 280 km, 3 u 15

 • Virton: 20 km, 30 min

Goede reis!