Contact us

U kan ons contacteren via het contactformulier rechts. 
Utilisez le formulaire ci-contre pour nous contacter.

Please use the contact form to the right to contact us.

Bois-le-Comte 1
6823 Villers-devant-Orval
Belgium

003261329920

A centre with spirit. A centre with a heart. A centre in full nature

**about_boislecomte_weides279.jpg

Over ons

La Ferme du Bois-le-Comte (de hoeve in het bos van de graaf) is een 100 jaar oude hoeve die we stap voor stap uitgebouwd hebben tot een prachtige verblijfplaats voor gasten en groepen.

Ze ligt in het zuidoosten van België, op de Franse grens, en ze ligt daar werkelijk schitterend, middenin de natuur, op een van de mooiste, stilste en energetisch krachtigste plekjes van België. Toen wij hier voor het eerst kwamen, in 1996, waren we meteen verliefd op deze plek, en dat zijn we nog altijd.

In de voormalige boerenwoning zijn gastenkamers ingericht met behoud van de originele sfeer, in warme, natuurlijke materialen en kleuren. Elke kamer is anders en hier voel je de ziel van het oude huis het meest.

Van de schuur bleven enkel de muren behouden, de rest is volledig nieuw, ecologisch, licht en erg mooi: de werkruimtes en het slaapgedeelte voor groepen, de keuken en de eetzaal / salon.

bar_onthaal.JPG

De eet- en leefruimte op het gelijkvloers werd in 2006 uitgebreid en helemaal vernieuwd.
Er is nu voldoende plaats om gasten, groepen en medewerkers elk een eigen plek te geven.
Grote deuren met veel glas geven overvloedig natuurlijk licht. 

blc_cursistenaantafel.JPG

Doordat de binnenplaats beschut ligt en naar het zuiden georiënteerd - en door het beroemde micro-klimaat van deze streek :) - kunnen we meestal al vrij vroeg in het voorjaar buiten eten, onder de parasols en met uitzicht op de groene heuvels. Zalig!

Een zithoek met houten vloer is ingericht rondom de tegelkachel en een piano met, zo beweren kenners, een bijzonder mooie klank. Verse kruidenthee, granenkoffie en water uit eigen bron staan hier voor u klaar. U kan ook genieten van een schuimende Orval of proeven van een van onze speciale bio bieren en wijnen.

blc_paarden (1).JPG

Bij de hoeve hoort een domein van 10 hectare, permacultuur-gewijs duurzaam beheerd: glooiende weilanden met oude eiken, vol heerlijke plekjes om te lezen, te zonnen of te mediteren. De boomhut is een van die geliefde plekjes. Onze paarden leven buiten en hebben alle ruimte om over de heuvelkammen te galopperen. 

In Bois-le-Comte vindt u rust, ruimte, warmte en heel veel pure natuur: frisse boslucht, helder bronwater, kruidig houtvuur, prachtige sterrenhemels en... zalige stilte. Zoekt u een sprankelende verblijfplaats dicht bij de natuur, weg van alle drukte, dan delen we deze prachtige plek graag met u. Welkom!

 

Ons adres:
La Ferme du Bois-le-Comte
Bois-le-Comte 1
(GPS: geef rue des Routis Bas in en rijd nog 1,5 km rechtdoor)

B - 6823 Villers-devant-Orval
T 0032 61 32 99 20

Naam *
Naam

Voor specifieke informatie of boekingen kan u ons contacteren per mail: orval@owc.be
U kan ons ook telefonisch bereiken van maandag tot vrijdag tussen 9 h 30 en 11 h 30 (en soms ook in de namiddag).