Contact us

U kan ons contacteren via het contactformulier rechts. 
Utilisez le formulaire ci-contre pour nous contacter.

Please use the contact form to the right to contact us.

Bois-le-Comte 1
6823 Villers-devant-Orval
Belgium

003261329920

A centre with spirit. A centre with a heart. A centre in full nature

www2_dessertmetbernagie-GuidoVercruysse kopie.jpg

Vers & gezond eten

vers • lokaal • bio • vegetarisch • gezond • lekker

Groepen verblijven altijd in volpension.
Gasten verblijven standaard in half-pension (avondmaal en ontbijt), en kunnen indien gewenst ook een warme lunch of een lunchpakket nemen (te bestellen ten laatste de avond voordien).

Onze keuken volgt het ritme van de seizoenen. De groenten, kruiden, bessen, eetbare bloemen en paddenstoelen komen zoveel mogelijk rechtstreeks uit de eigen bio tuin. Ook de andere ingrediënten zijn vers en bij voorkeur uit eigen streek.

De maaltijden hebben het Biogarantie-keurmerk, wat betekent dat ze van gecontroleerde biologische kwaliteit zijn. Hiermee is la Ferme du Bois-le-Comte de eerste en voorlopig ook enige Belgische verblijfplaats die maaltijden van 100% biologische kwaliteit biedt.

De maaltijden zelf zijn standaard veganistisch, er worden geen dierlijke producten in verwerkt. 's Morgens staat er wel altijd boter, melk en yoghurt klaar voor wie wil.

U begint de dag met een gevarieerd ontbijtbuffet. Voor wie het klassiek wil zijn er verschillende soorten brood van de bio bakker uit de buurt met een ruim assortiment suikervrij en plantaardig beleg. Licht en vol energie, en door kinderen zeer geliefd, zijn de diverse ontbijtgranen met yoghurt of (rijst)melk. Of wat dacht u van een pittige misosoep Japanse stijl en een kom warme havervlokkenpap? En misschien verrast de kok u extra met muffins, scones, gedroogde vruchtencompote of fruitsalade. Aan u de keuze!

De andere maaltijden zijn van eenzelfde kwaliteit en worden ook in buffetvorm gepresenteerd.
Ze worden bereid door professionele koks met internationale ervaring. Elk van hen heeft zijn (haar) eigen stijl en specialiteiten: knapperig warm olijvenbrood, frisse salade van versgeplukte wilde kruiden, Indische linzencurry, venkelsoep met lookcroûtons, sushi's, zeegroentenbeignets, tofuquiche, pikante aardappelballetjes, ... 
Laat u ook verwennen met onze dagverse desserten, zuivelvrij en natuurlijk gezoet: kriekentaart, amandelcrème, Engelse trifle, mokkapudding, appelcrunch, maanzaadcake, ...

We verwelkomen zowel mensen die gewoon lekker en gezond willen eten en genieten, als vegetariërs, veganisten en macrobioten. We kunnen rekening houden met de volgende voedselallergieën: tarwe, gluten, soja en noten. (Lactose en ei worden sowieso niet gebruikt in de maaltijden.)