Contact us

U kan ons contacteren via het contactformulier rechts. 
Utilisez le formulaire ci-contre pour nous contacter.

Please use the contact form to the right to contact us.

Bois-le-Comte 1
6823 Villers-devant-Orval
Belgium

003261329920

A centre with spirit. A centre with a heart. A centre in full nature

www2_fotolabyrintWillemKuipers kopie.jpg

Visie

La Ferme du Bois-le-Comte is een unieke, mooie, krachtige plek. Die schoonheid en die kracht willen we koesteren, voeden en delen met anderen - gasten, cursisten, groepen, medewerkers, vrijwilligers. Op deze plek proberen we zoveel mogelijk de verbinding te maken tussen hemel en aarde, tussen spiritualiteit en concrete actie, tussen zelfontplooiing en dienstbaarheid. We bieden ruimte voor ontmoeting, reflectie, verdieping en inspiratie en hopen ook dat wie hier komt kan ervaren dat gezond en duurzaam leven haalbaar is en ook erg leuk en voedend kan zijn. Voor onszelf, voor onze medemensen en voor moeder aarde. Daarom kiezen we voor:

  • een keuken die 100% bio (Biogarantie keurmerk) en vegetarisch is met zoveel mogelijk lokale / zelf geproduceerde producten
  • een domein dat ecologisch beheerd wordt volgens de principes van permacultuur & biologische landbouw
  • afvalbeperking en afvalrecyclage
  • ecologisch bouwen en renoveren: lokale natuursteen, inheemse houtsoorten, stro- en leembouw, leistenen, natuurlijke isolatie (houtvezels en vlas), natuurverf en -vernis
  • dier- en milieuvriendelijke verzorgings-, onderhouds- en schoonmaakproducten
  • groene energie: zonnepanelen, houtpelletbranders (pellets van een lokale leverancier), met leem bezette tegelkachel, bronwater
  • composttoiletten in de nieuwe zaal en buiten
  • ethische financieringsbronnen (Triodos bank en SoCrowd), ethische verzekering (Ethis)

Iets over onze keuken
In onze keuken proberen we zo gezond en duurzaam mogelijk te koken:
• gezond: verse, pure ingrediënten van goede kwaliteit (b.v. natuurlijke, ongeraffineerde suikers en oliën), beproefde traditionele bereidingswijzen die zorgen voor optimale opneembaarheid van voedingsstoffen (weken, fermenteren, ...), veel variatie, ...
• duurzaam: lokaal of over land vervoerd, minimaal verpakt, ecologisch en fair-trade geproduceerd, ...
Onze keuken is vegetarisch. Niet omdat vlees niet gezond en duurzaam zou kunnen zijn. Wél (naast praktische redenen - aankoop, houdbaarheid en voedselveiligheidsregels) omdat we mensen willen inspireren om ook eens geen vlees te eten en ook dan lekker en gebalanceerd te koken. Als eiwitbron gebruiken we vooral peulvruchten. Als we soja gebruiken, dan is dat in gefermenteerde vorm (miso, shoyu, tempeh) en af en toe tofu in kleine hoeveelheden. Geen sojamelk, sojaroom, sojapudding of andere bewerkte sojaproducten.

Nieuwsgierig hoe wij Bois-le-Comte gevonden hebben, of hoe Bois-le-Comte ons gevonden heeft? Lees ons verhaal hier.