Contact us

U kan ons contacteren via het contactformulier rechts. 
Utilisez le formulaire ci-contre pour nous contacter.

Please use the contact form to the right to contact us.

Bois-le-Comte 1
6823 Villers-devant-Orval
Belgium

003261329920

A centre with spirit. A centre with a heart. A centre in full nature

Vacature freelance natuurvoedingskoks

Werksituatie
We werken met verschillende freelance koks (m/v) die elkaar afwisselen om voor de groepen en gasten in Bois-le-Comte te koken; de ene periode kookt de ene kok, de andere periode kookt iemand anders. In de zomer en de schoolvakanties zijn er bijna doorlopend groepen (en gasten), in het winterseizoen bijna elk weekend en regelmatig ook in de midweken. De bezetting (en het aantal mensen voor wie gekookt wordt) varieert van 10 tot 80 personen. De kok verzorgt de praktische organisatie van de keuken en de bereiding van de maaltijden (ontbijt, lunch, diner), voor groepen, gasten en medewerkers tijdens een vooraf afgebakende periode.
Lokatie: La ferme du Bois-le-Comte, Villers-devant-Orval
Contract : samenwerkingsakkoord van specifieke duur (3 tot 7 dagen), frequentie in overleg

Takenpakket
- kookt drie maaltijden (ontbijt, lunch, diner) per dag in samenwerking met assistenten (aantal afhankelijk van het aantal personen voor wie gekookt wordt); voor aantallen variërend van 10,20,40, in drukke periodes 60 tot uitzonderlijk 80 personen
- coördineert het onderhoud (orde en netheid) van keuken en voorraadruimtes

Criteria maaltijden
- ecologisch (lokaal, vers; bekende en vergeten groenten, kruiden, fruit, paddenstoelen, ... uit eigen tuin), biologisch, veganistisch
- evenwichtig, gezond, goed verteerbaar
- lekker, uitnodigend en herkenbaar; ook lekker voor mensen die niet vertrouwd zijn met natuurvoeding
- passend binnen de filosofie en de richtlijnen van de organisatie

Profiel
- is bereid tot flexibele werktijden
- kan lekkere en gezonde (zie hierboven) maaltijden koken voor groepen
- kan hoeveelheden voor groepen juist inschatten
- werkt efficiënt, gestructureerd, ordelijk en voldoende snel om gemakkelijk binnen de afgesproken tijden te blijven
- weet keukenmedewerkers te coördineren en te motiveren, bij voorkeur ook in het Engels

Afspraken
samenwerking wordt telkens in overleg afgesproken voor een specifieke periode
een periode kan 3 tot 7 dagen omvatten
telkens in functie van de bezetting in het verblijfcentrum
werkperiode loopt samen met groepsverblijven (van start tot einde)
de focus is uitnodigen met een uitstekende natuurvoedingskeuken en tevreden klanten, binnen het beleidskader vooropgesteld, en in afspraak/overleg/coördinatie met de vaste medewerkers

Praktisch
Korte sollicitatiebrief met c.v. naar La Ferme du Bois-le-Comte t.a.v. Luc De Cuyper, orval[at]owc.be
Als we denken dat je in aanmerking komt, zul je uitgenodigd worden om eerst een paar dagen (periode gelinkt aan de groepsagenda) als vrijwilliger te komen assisteren bij een van onze vaste koks.

KORTE SCHETS VAN BOIS-LE-COMTE

Bois-le-Comte is een domein van 10 hectare, aangekocht door Oost West Centrum in 1996 en uitgegroeid tot een ecologisch residentieel centrum met faam over de grenzen heen. We ontvangen er groepen en gasten uit heel Europa. Bois-le-Comte is ook de vaste locatie voor alle residentiële cursussen van Oost West Centrum. (Oost West Centrum is een landelijke vormingsorganisatie voor holistische gezondheidseducatie vanuit oost en west. Het centrum organiseert cursussen op het vlak van ecologie, duurzaamheid, holistische geneeswijzen, preventieve gezondheidszorg en spiritualiteit in functie van gezonder en bewuster leven.)
Bois-le-Comte ligt in de bossen van Orval, in het zuid-oosten van België, tegen de Franse grens. De keuken is 100% biologisch, bijna volledig veganistisch (het ontbijtbuffet is vegetarisch), volwaardig en zo vers en lokaal mogelijk, met veel producten uit de eigen permacultuurtuin.
In de zomer en in de schoolvakanties zijn er bijna doorlopend groepen (en gasten), in het winterseizoen bijna elk weekend en regelmatig ook in de midweken. De bezetting varieert van 10 tot 80 personen.
De algemene coördinatie en de administratie gebeuren door 2 mensen die ter plekke wonen, verder werken we met verschillende freelance koks, vaste onthaal- en logistieke medewerkers aangevuld met freelancers, een tuinier en veel wisselende Belgische en buitenlandse vrijwilligers die meehelpen in de keuken, de tuin, het huishouden of bij het klussen.