Contact us

U kan ons contacteren via het contactformulier rechts. 
Utilisez le formulaire ci-contre pour nous contacter.

Please use the contact form to the right to contact us.

Bois-le-Comte 1
6823 Villers-devant-Orval
Belgium

003261329920

A centre with spirit. A centre with a heart. A centre in full nature

Vacature tuinier (m/v/x)

Contract van onbepaalde duur.

Takenpakket
• teeltplan mee vorm geven, opvolgen en uitvoeren
• dagelijkse tuinwerkzaamheden (onderhoud, wieden, planten, oogsten, mulchen, composteren, ...)
• tuinvrijwilligers opvolgen
• permacultuur stappenplan opvolgen waar gewenst

Profiel
• heeft relevante ervaring met biologisch tuinieren en/of permacultuur op grotere schaal (moestuin van 3000 m2) en zonder mechanische middelen
• is bereid tot flexibele werktijden
• werkt efficiënt
• kan overzicht houden en prioriteiten stellen
• heeft bij voorkeur basiskennis Frans (ifv tuingerelateerde aankopen & leveringen)
• kan medewerkers motiveren en coördineren (bij voorkeur ook in het Engels)

Werksituatie
Contract van onbepaalde duur.
Loon volgens de barema's in de horeca (PC 302).
Werkplek: La Ferme du Bois-le-Comte (Orval).
Collega's: het team bestaat uit een algemeen coördinator, een administratieve medewerkster, onthaal- & logistieke medewerkers en een tuinmedewerker 

Praktisch
Sollicitatiebrief met c.v. naar La Ferme du Bois-le-Comte t.a.v. Luc De Cuyper, orval[at]owc.be.
Als we denken dat je in aanmerking komt voor deze functie en nog niet bekend bent met Bois-le-Comte, zul je uitgenodigd worden om eerst een paar dagen als vrijwilliger te komen meelopen met een tuinmedewerker.

KORTE SCHETS VAN BOIS-LE-COMTE

Bois-le-Comte is een domein van 10 hectare, aangekocht door Oost West Centrum in 1996 en uitgegroeid tot een ecologisch residentieel centrum met faam over de grenzen heen. We ontvangen er groepen en gasten uit heel Europa. Bois-le-Comte is ook de vaste locatie voor alle residentiële cursussen van Oost West Centrum. (Oost West Centrum is een landelijke vormingsorganisatie voor holistische gezondheidseducatie. OWC organiseert cursussen en andere activiteiten rond natuurlijk, gezond en duurzaam leven.)
Bois-le-Comte ligt in de bossen van Orval, in het zuid-oosten van België, tegen de Franse grens. De keuken is 100% biologisch, bijna volledig veganistisch (het ontbijtbuffet is vegetarisch), volwaardig en zo vers en lokaal mogelijk, met veel producten uit de eigen permacultuurtuin.
In de zomer en in de schoolvakanties zijn er bijna doorlopend groepen (en gasten), in het winterseizoen bijna elk weekend en regelmatig ook in de midweken. De bezetting varieert van 10 tot 80 personen.
De algemene coördinatie en de administratie gebeuren door 2 mensen die ter plekke wonen, verder werken we met verschillende freelance koks, vaste onthaal- en logistieke medewerkers aangevuld met freelancers, een tuinier en veel wisselende Belgische en buitenlandse vrijwilligers die meehelpen in de keuken, de tuin, het huishouden of bij het klussen.